Jak si mohu životopis přizpůsobit?

Naše šablony životopisů jsou navrženy tak, aby bylo možné je přizpůsobit vašemu obsahu a aby vypadaly překrásně se všemi našimi designy. Níže uvádíme několik způsobů, jak můžete svůj životopis přizpůsobit.

Přizpůsobení rozvržení

Zde je několik způsobů, jak můžete přizpůsobit rozvržení vašeho životopisu:

  • Změnit motiv/barvu designu – Více o tom, jak změnit šablonu a přizpůsobit barvy, se dozvíte zde. Použijte náš jednoduchý nástroj pro výběr vlastních barev, který oživí váš životopis.
  • Přidejte barevně odstupňované lišty, které vám vizuálně ukáží úroveň dovedností – tuto funkci najdete v postranním panelu v části jazyky / dovednosti.
  • Uživatelské obrázky avatarů s většinou našich šablon – volitelné, ale stylové přizpůsobení.
  • Přidejte/odstraňte fotografii – Některé šablony jsou navržené pro použití s fotografií, ale vždy můžete z jakékoli šablony fotografii odstranit. Můžete také upravovat a odstraňovat pozadí fotografií, abyste dosáhli vzhledu profesionálního snímku obličeje. Další informace o nahrání nebo úpravě fotografie najdete zde.
  • Přeskládejte jednotlivé části* – Každou část pod profesním shrnutím v hlavním sloupci životopisu lze přesunout jinam. Chcete-li změnit pořadí částí, klikněte na ikonu mřížky vlevo od dané části, jak je vidět níže. Poté můžete části přetáhnout nahoru nebo dolů. Viz níže uvedené snímky obrazovky.

  • Změňte jazyk – Více informace o změně jazyka vašeho životopisu najdete zde.
  • Přeskočte částí a polí – Pole nebo celé části z vašeho životopisu vyřadíte tak, že je necháte prázdná. Štítky nebo části, které přeskočíte, budou z životopisu automaticky odebrány. 
  • Přejmenujte a upravujte názvy sekcí – nyní můžete upravovat a přejmenovávat také názvy sekcí, což přináší přívětivější a jedinečnější uživatelské prostředí.
  • Přidejte odkazy – Přidejte do části Osobní údaje vlastní odkazy na váš profil na LinkedIn, online portfolio atd.
  • Přidejte další dovednosti pomocí našeho nástroje pro navrhování dovedností - Vědět, jaké dovednosti uvést, může být obtížné, ale s pomocí našich algoritmů strojového učení to nyní Cvapp.cz udělá za vás. Náš nástroj pro tvorbu životopisů automaticky navrhne pravděpodobné dovednosti v horní části sekce. Jak je budete přidávat, systém bude analyzovat aktuální obrázek a navrhne nové relevantní dovednosti, které můžete upravit v umístění a úrovni zkušeností. Ohromit zaměstnavatele správnými dovednostmi nebylo nikdy jednodušší.

* V současné době není možné změnit konfiguraci rozvržení sekcí s osobními údaji, profesním shrnutím, koníčky nebo dovednostmi. Nelze například přesunout sekci dovedností zprava doleva nebo přidat okraj či zalomení stránky. Doufáme, že v budoucnu bude k dispozici více funkcí pro přizpůsobení rozvržení.

Jak přidat vlastní část

Dalším způsobem, jak si životopis přizpůsobit, je přidat vlastní části. Vlastní část můžete nazvat libovolně podle sebe. Chcete-li přidat vlastní část, posuňte se do spodní části editoru, ve které najdete různé možnosti přidávání nových částí.

Fonty a velikosti písma

V současné době není možné v životopisu nebo motivačních dopisech upravovat fonty a velikosti písma. Doufáme, že v budoucnu přidáme další funkce pro úpravu fontů. Mezitím navrhujeme experimentovat s různými designy dostupných šablon, kdy každý z nich používá mírně odlišné fonty. 

Jak vytvořit životopis na jednu stránku

Ideální délka vašeho životopisu je jedna stránka. Abyste toho dosáhli, měli byste se zaměřit na zahrnutí pouze těch nejdůležitějších a nejpůsobivějších informací a zbavit se veškerých nadbytečných informací, které pro váš životopis nejsou přínosné. Mějte na paměti, že není možné upravit velikost písma, aby se váš životopis zkrátil.

Nezapomeňte také upravit svůj motivační dopis! Vytvoření působivého motivačního dopisu nebylo nikdy snazší a nyní jej můžete přiřadit k šabloně životopisu pouhým kliknutím na tlačítko. Vždy doporučujeme přizpůsobit motivační dopisy konkrétním žádostem o zaměstnání, abyste zvýšili své pracovní vyhlídky. Udržováním motivačních dopisů na nástěnce můžete snadno dosáhnout soudržného a organizovaného vzhledu a udržet si přehled i při hledání zaměstnání!

A nezapomeňte, že nyní můžete svůj životopis a motivační dopis sloučit do jednoho dokumentu PDF! Takhle pohodlné a organizované to ještě nikdy nebylo. Tuto novou funkci najdete v rozbalovací nabídce pod položkou „Více“ napravo od náhledu životopisu / motivačního dopisu. Poté jednoduše vyberte, které dva dokumenty chcete zkombinovat, a můžete vyrazit!

Našli jste odpověď na svou otázku? Děkujeme vám za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k chybě. Zkuste to znovu později.