Jak vytvořím životopis?

Vytvořte si na CVapp.cz působivýživotopis v 10 krocích

Tento článek vás provede všemi nejdůležitějšími funkcemi našeho editoru od začátku do konce.

Krok 1: Vyberte si šablonu a barevný akcent

Začněte výběrem šablony s designem relevantním pro vaše odvětví. S výběrem šablony si na začátku nedělejte příliš starosti. Po přidání podrobností můžetepořadí jeho částí snadno změnit. Také jsme spustili náš nástroj pro výběr vlastních barev, který nabízí široký výběr barev pomocí systému pro výběr barevných přechodů. Vytvoření jedinečného životopisu nebylo nikdy jednodušší!

Krok 2: Přidejte své osobní údaje

V závislosti na vaší lokalitě umístění nebo odvětví mohou být některá pole v této části relevantnější než ostatní. Neváhejte pole přeskočit nebo nechat prázdné. Pamatujte, že toto je úplně první část, na kterou se někdo podívá, takže si chcete být jistí, že děláte dobrý dojem

Zde je několik polí s osobními údaji, které stojí za zmínku:

  • Pracovní pozice: toto je název pracovní pozice, která vás zajímá nebo o kterou se ucházíte. Toto pole bude zobrazeno v horní části životopisu a představuje skvělý způsob, jak životopis upravit pro každou jednotlivou přihlášku.
  • Fotografie: pokud máte k dispozici profesionální fotografii, můžete ji nahrát i v této části. Nezapomeňte, že některé z našich šablon jsou navrženy tak, aby fungovaly s fotografiemi, jiné zase nikoliv. 

Krok 3: Napište profesní souhrn

Profesní souhrn je skvělým způsobem, jak zaujmout pozornost čtenáře ve 3 až 4 krátkých větách o vaší kariéře, vhodnosti pro danou pracovní pozici a úmyslech do budoucna. 

ODSTRANIT OBRÁZEK

Krok 4: Přidejte odkazy

Odkazy jsou skvělým řešením omezeného prostoru, který životopis nabízí. Uveďte další informace začleněním odkazu na vaše sociální profily, osobní webovou stránku nebo online portfolio. 

Krok 5: Uveďte historii předchozích zaměstnání

Toto je hlavní část vašeho životopisu. Uveďte informace o posledních 10 letech relevantních pracovních zkušeností. Zde je užitečný článek o tom, kdy byste v životopisu měli (a kdy neměli) uvést všechny předchozí pracovní pozice.

Většina moderních životopisů používá odrážky a klíčová slova a zaměřuje se na výsledky této části. Nejtěžším úkolem v této části je typicky přijít na to, jak co nejlépe použít co nejméně slov a zároveň přesně popsat, že předchozí zkušenosti vás vybavily správnými schopnostmi na pozici, o níž se ucházíte. 

Pokud se zaseknete na místě, podívejte se, jaké odrážky byly použity pro popis vaší poslední pracovní pozice nebo jaké odrážky jsou použity pro popis pracovní pozice, o kterou se ucházíte. Váš životopis by měl mít podobný formát s podobnými klíčovými slovy.

A nezapomeňte! Nyní nabízíme předformulované fráze, které vám pomohou snadněji sestavit váš životopis! Jak to funguje? Při přidávání podrobností do části Předchozí zaměstnání se nyní zobrazí také tlačítko + „Přidat předformulované fráze“. Stačí na něj kliknout, vyhledat konkrétní práci a náš tvůrce životopisů vám pomůže vyhledat potřebné fráze. Rychlé, jednoduché a praktické!

Podívejte se na snímek obrazovky níže:

Krok 6: Přidejte informace o vzdělání

Jako obecné pravidlo platí, že byste vždy měli uvést úroveň nejvyššího dosaženého vzdělání. To znamená, že pokud máte magisterský titul, není třeba uvádět podrobnosti o středoškolském nebo dokonce bakalářském studiu. Mějte na paměti, že máte k dispozici omezený prostor. Pokud máte rozsáhlé pracovní zkušenosti, podrobnosti o vzdělání není nijak zvlášť důležité uvádět. Pokud se však jedná o životopis pro vaši první pracovní pozici po škole, je vhodné se v této části o vzdělání rozepsat.

Krok 7: Uveďte své dovednosti

Část o dovednostech je skvělým způsobem, jak o sobě sdělit řadu podrobností ve formátu, který vyžaduje velmi málo slov a prostoru. Naše šablony jsou navrženy tak, aby umožňovaly maximální zviditelnění vašich zkušenostní u jednotlivých dovedností. Dovednosti mohou být také efektivním způsobem, jak životopis optimalizovat z hlediska relevantních klíčových slov. 

Další užitečnou novou funkcí našeho nástroje pro tvorbu životopisů je nástroj pro navrhování dovedností. Vědět, jaké dovednosti uvést, může být obtížné, ale s pomocí našich algoritmů strojového učení to nyní CVapp.cz udělá za vás. Náš nástroj pro tvorbu životopisů automaticky navrhne pravděpodobné dovednosti v horní části sekce. Jak je budete přidávat, systém bude analyzovat aktuální obrázek a navrhne nové relevantní dovednosti, které můžete upravit v umístění a úrovni zkušeností.

Například manažer prodeje může mezi dovednosti přidat následující: Prodej, CRM, rozvoj prodeje, řízení prodeje, řízení dodávek atd. Prohlédněte si naši knihovnu s příklady životopisů s dovednostmi specifickými pro vaše odvětví. Můžete také nechat nástroj pro navrhování dovedností, aby jednoduše udělal práci za vás.

Krok 8: Přidejte zvláštní části a uzpůsobte si rozvržení.

Ve spodní části editoru je několik volitelných částí jako kurzy, reference , jazyky, mimopracovní aktivity a stáže. 

Můžete dokonce přidat vlastní část a zcela libovolně ji pojmenovat. Jakmile přidáte zvláštní části, můžete pořadí všech částí životopisu libovolně přeskupit.

Náš editor názvů sekcí je dalším způsobem, jak si usnadnit psaní životopisu, a umožňuje vám přizpůsobit si životopis podle vašich představ. Názvy sekcí můžete snadno přejmenovat a upravit tak, aby vyhovovaly vašim potřebám a cílům životopisu. 

Krok 9: Úpravy, úpravy, úpravy

Tento krok je nejdůležitější ze všech!!! Před odesláním životopisu si najděte čas na jeho kontrolu a případné úpravy. Přečtěte si ho tam a zase zpět. Přečtěte si ho nahlas. Požádejte o jeho přečtení přítele. Je neuvěřitelně snadné udělat překlep a nevšimnout si ho. Snažíme se spolupracovat s většinou nástrojů na kontrolu pravopisu, nespoléhejte se však na to, že vám aplikace a kontrola pravopisu zaručí gramaticky správný životopis bez chyb a překlepů.

Pravděpodobné je rovněž to, že ve svém životopisu budete mít více obsahu, než na kolik budete mít prostor. Zpětně si projít životopis a zkrátit ho tak, aby obsahoval jen ty nejdůležitější podrobnosti, je kritickým krokem k vytvoření cíleného a působivého životopisu.

Krok 10: Životopis si stáhněte, sdílejte.

Jakmile dokončíte úpravy svého životopisu, je zde několik různých kroků, které můžete podniknout:

  • Stáhněte si TXT soubor, jehož obsah můžete zkopírovat a vložit do vlastního textového editoru, nebo můžete sdílet online odkaz na své životopisy uložené v bezplatné verzi. Zjistěte více informací o tom, jak používat CVapp zdarma
  • Upgradujte na zkušební nebo prémiovou verzi a stahujte si PDF nebo Word soubory s našimi prémiovými designy. Novým a skvělým prvkem je další možnost stáhnout si životopis jako soubor Word.
  • Jsme rádi, že nyní můžeme nabídnout funkci exportu Docx (Word) pro naši oblíbenou šablonu "Going to Dublin". Na začátku si však s výběrem šablony nedělejte příliš velké starosti. Jakmile přidáte údaje do životopisu, můžete snadno změnit návrh nebo změnit pořadí sekcí.

Přiřaďte svůj motivační dopis k životopisu

Nezapomeňte také, že nyní nabízíme 18 vynikajících šablon motivačního dopisu, které doprovázejí váš životopis. Elegantní a moderní design odpovídá našim šablonám životopisů, což pomáhá při ucházení o práci ještě víc vyniknout. Jednoduše klikněte na záložku Motivační dopis na vašem řídicím panelu a začněte vytvářet perfektní motivační dopis, abyste uchazečskou přihlášku posunuli na vyšší úroveň. Svůj životopis a motivační dopis můžete dokonce sloučit do jednoho dokumentu, který můžete odeslat potenciálním zaměstnavatelům. Tato možnost sloučení PDF nejen zvyšuje vaše pohodlí, ale také pohodlí náborářů, a to je výhoda pro všechny!

Nezapomeňte využít naši novou funkci Statistiky, která vám ukáže, jak se váš životopis zobrazuje v krátkodobé i dlouhodobé perspektivě. Zjistěte, jak dlouho si někdo prohlížel váš životopis a z jakého místa. Schopnost identifikovat globální příležitosti na základě města / země prohlížení vašeho životopisu pomůže zajistit, že vám neopomenete oslovit příslušné náboráře!

Našim návštěvníkům a uživatelům doporučujeme také podívat se na Trustpilot na naše vynikající recenze a hodnocení. Tvrdě pracujeme na tom, abychom vám všem vyhověli a jsem rádi, že se nám to daří.

Našli jste odpověď na svou otázku? Děkujeme vám za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k chybě. Zkuste to znovu později.